PODARI 1% DOHODNINE

objavljeno v torek
12 oktober 2021, ob 11:08

Priloge:

Obrazec za namenitev dohodnine (docx)


Podari 1% dohodnine

IMG_20191211_092153.jpg Brzice reke Save.

Drage prijateljice in prijatelji, varuhinje in varuhi narave,

sporočamo, da lahko vsaka državljanka in vsak državljan RS do 1 % svoje dohodnine nameni za podporo nevladnim organizacijam. Če se za donacijo dohodnine ne odločite, se vaša dohodnina vrne v Proračun RS. 

Svojo dohodnino lahko namenite tudi Društvu za preučevanje rib Slovenije (DPRS), ki si že desetletje prizadeva za ohranjanje narave, zlasti na področju varstva rib in njihovih habitatov. Da bomo naše poslanstvo lažje izvajali, Vas vabimo, da nas podprete z donacijo dohodnine.

Obrazec za odstop dohodnine našemu društvu najdete tukaj: http://www.dprs.si/datoteke/1634029279-DOHODNINA1PROCENT.docx. Prosimo, dopolnite ga s svojimi podatki, podpišite in še danes pošljite na svojo davčno izpostavo, ali pa na naslov društva: Polanškova ulica 24, 1231 Ljubljana, do konca leta. 

Podpisan obrazec velja do preklica in ga ni potrebno oddajati vsako leto.

V kolikor imate elektronski podpis lahko oddate vlogo za namenitev dela dohodnine kar preko spletne strani E-davki (klik).

Po prijavi na spletno stran, poiščete na desni strani zavihek »Namenitev dela dohodnine« in vpišete našo davčno številko 42965080. Spodaj je potrebno klikniti še gumb »Oddaj vlogo«.

 

Prisrčna hvala za vašo podporo!

 

eDavki: https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo


Ključne besede: DPRS, dohodnina, narava


< nazaj na seznam novic