PREDSEDNICA DPRS PREJELA NAGRADO WOLFGANGA STAABA

objavljeno v nedelja
14 november 2021, ob 15:54


Z velikim veseljem vas obveščamo, da je naša predsednica Andreja Slameršek za svoje izjemno delo prejela nagrado Wolfganga Staaba za ohranjanje narave za leto 2021.

TatjanaSimeth.jpg Podelitev Wolfgang Staab nagrade za ohranjanje narave. Avtorica: Tatjana Simeth
1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

 

Dr. Dorette Staab (ustanoviteljica), Samo Tuš (predsednik Zveze društev Moja Mura), Andreja Slameršek (nagrajenka) & Ulrich Eichelmann (izvršni direktor organizacije RiverWatch) (Copyright: Tatjana Simeth)

 

Leta prizadevanj za ohranjanje naših rek, polna pravnih bojev, neštetih argumentacij na javnih soočenjih, dogodkov za staro in mlado, stresa in neprespanih noči so prinesli rezultate. Sava bo še prosto tekla pri Mokricah in poplavna območja slovenske Mure so zaščitena kot območje Natura 2000 ter biosferno območje (UNESCO). Izjemno strokovno delo in velika predanost sta bili prej kot doma, prepoznani v tujini. Naša predsednica Andreja Slameršek je prejela nagrado Wolfganga Staaba za varstvo narave 2021 za svoje izjemno delo za ohranitev edinstvenih in ekološko dragocenih poplavnih pokrajin ob Savi in Muri. 

 

"Andreji Slameršek je uspelo širši javnosti predstaviti velik pomen varstva rek in to vprašanje uspešno umestiti na politično agendo. S podelitvijo nagrade Wolfganga Staaba za ohranjanje narave za leto 2021 jo želimo podpreti pri njenem pomembnem delu in počastiti njeno izjemno predanost," je svojo odločitev utemeljila žirija, ki jo sestavljajo dr. Dorette Staab (ustanoviteljica), prof. dr. Emil Dister (nekdanji Tehnološki inštitut v Karlsruheju/Inštitut za poplave), Andreas Krug (Zvezna agencija za varstvo narave) in Dr. Niels Kohlschütter (Fundacija Schweisfurth). 

Nagrado Wolfganga Staaba za ohranjanje dediščine financira Sklad Wolfganga Staaba za ohranjanje dediščine Fundacije Schweisfurth. Da bi ohranili in obnovili naravno stanje rek in poplavnih območij, se vsako leto podeli nagrada v višini 20.000 evrov za posebne dosežke na področju trajnostnega razvoja rečnih in poplavnih pokrajin. Letos je bila nagrada prvič podeljena za izjemne dosežke izven Nemčije. 

Podelitev je potekala v 11. novembra 2021 v Münchnu.

Andreji iz srca čestitamo in se ji hkrati tudi zahvaljujemo za izjemno opravljeno delo za ohranjanje naših rek. 

 


Ključne besede: Andreja Slameršek, DPRS, naravovarstvena nagrada Wolfgang Staab


< nazaj na seznam novic