ODPRTO PISMO VLADI RS: SKUPAJ ZA REKE

objavljeno v četrtek
19 julij 2018, ob 20:03

V okviru projekta Balkan river defence so kajakaši in skejterji na dogodku Rolka 7 začeli z zbiranjem podpisov k odprtemu pismu vladi "Skupaj za reke". Pismo smo podpisali tudi DPRS.

Odprto pismo vladi RS: Skupaj za reke

Spodaj podpisani posamezniki in organizacije od vlade Republike Slovenije zahtevamo, da ustavite vse plane in načrte, ki predvidevajo uničenje zadnjih koščkov divjih rek, ki so nam še ostali v Sloveniji. Reke so javno dobro in kot take ne smejo biti prepuščene na milost ali nemilost interesom peščice. Vemo, da predlagane velike in male hidroelektrarne ne bodo rešile problema energetske krize; četudi zgradite 19 velikih HE in 100 malih HE, in s tem dokončno uničite naše vodotoke, to ne bo pripomoglo k reševanju podnebnih sprememb, niti zmanjšalo porabo fosilnih goriv. Povzročena pa bo nepopravljiva škoda nam državljanom. Dovolj je bilo destrukcije; od vas zahtevamo, da opustite plane za izgradnjo novih HE in s tem omogočite razvoj trajnostnega rečnega turizma, ki bo lokalnim skupnostim prinesel mnogo več kot agresivni razvoj za potrebe energentov.

Če bi kot organizacija radi dodali svoj podpis in logotip pod ODPRTO PISMO VLADI RS: SKUPAJ ZA REKE prosim pošljite mail na info@balkanriverdefence.org.

Več informacij: https://balkanriverdefence.org/news/bled-flotilla< nazaj na seznam novic