MARŠ ZA REKO MURO!

objavljeno v nedelja
11 februar 2018, ob 12:07

V soboto, 6.1.2018 je Muzej norosti, Trate, organiziral protestni pohod »Marš za Muro!« za ohranitev reke Mure, katerega smo se udeležili tudi DPRS. Marša se je udeležilo okoli 400 predstavnikov civilne družbe, nevladnih organizacij, domačinov in županov iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije, pohodnikom se je pridružil tudi evropski poslanec Zelenih dr. Igor Šoltes.

protest6.jpg FOTO: Bojan Tomažič
protest7.jpg protest8.jpg

Pohodnike so podprli tudi župani občin Šentilj, Apače, Gornja Radgona in Tišina, Štefan Žvab, Franc Pižmoht, Stanko Rojko in Franc Horvat, ter poudarili, da so se v občinah zavezali trajnostnemu razvoju, da ne podpirajo gradnje elektrarn in da je treba takšen biser, kot je Mura, ohraniti. Župana avstrijskih občin Cmureka in Murfelda, Toni Vukan in Josef Schef, pa sta opozorila, da so nujni ukrepi za dvig podtalnice v murskih gozdovih.

Prizadevanja za ohranitev prosto tekoče reke so podprli Valentina Smej Novak, hčerka velikega borca za ohranitev Mure, pokojnega Štefana Smeja, glasbeniki Vlado Kreslin, Jani Kovačič in Tadej Vesenjak.

Več o dogodku si lahko preberete in ogledate na spodnjih povezavah:
http://www.amazon-of-europe.com/si/menu82/news374/
http://www.amazon-of-europe.com/si/menu61/news373/


Ključne besede: MURA,Muzej norosti, Trate, dr. Igor Šoltes




< nazaj na seznam novic