VARUHINJA ČLOVEKOVIH PRAVIC IN PROBLEM REKE MURE

objavljeno v sobota
11 november 2017, ob 23:10

V četrtek, 9.11.2017, se je v ribiškem domu Hrastje-Mota odvijalo srečanje z Varuhinjo človekovih pravic na pobudo Zveze društev Moja Mura, katere člani smo tudi DPRS. Dogodka smo se udeležili podporniki kampanje Rešimo Muro! iz različnih civilnih iniciativ, društev in posameznikov. Namen srečanja je bil predstaviti problematiko umeščanja hidroenergetskih objektov na reko Muro z vidika sodelovanja v postopkih in z vidika lokalnega prebivalstva, ki imajo ustavno pravico do zdravega življenjskega okolja.

IMG_20171109_102550.jpg
IMG_20171109_115833.jpg

Andreja Slameršek, predsednica DPRS, je predstavila nezakonitosti v postopkih za umeščanje HE na reko Muro, saj je DPRS vodilna organizacija pri teh postopkih.
Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je po srečanju povedala, da je presenečena nad strokovnostjo zagovornikov reke Mure, da je sicer pričakovala javnost, ki bo spregovorila o življenju ob Muri, vendar je slišala veliko strokovnih izjav. »Torej ni šlo za kar neko pripoved tako, z neko sentimentalnostjo do življenja tu, tako da sem vesela, da sem lahko to slišala,« je še dodala. Prizadevala si bo, da stori vse kar je v njeni moči.
< nazaj na seznam novic