PETICIJI PROTI GRADNJI HE NA MURI

objavljeno v četrtek
21 september 2017, ob 14:43

Društvo za preučevanje rib Slovenije smo podporniki kampanje Rešimo Muro! in si aktivno prizadevamo, da reka Mura ostane prosto tekoča reka. Mura je še zadnja velika nižinska reka v Sloveniji, ki še ni pregrajena s hidroenergetskimi jezovi. Z vidika ohranjanja rib je njena ohranitev nacionalnega pomena, saj predstavlja življenjski prostor kar 51 domorodnim vrstam rib. Poleg tega je reka Mura del predlaganega 5-državnega biosfernega območja Mura-Drava-Donava (evropska Amazonka), ki bi varoval več kot 700 km prosto tekočih rečnih žil.

MurPetition_slo_FBHeader_1200x430px_v12.jpg S peticijo WWF in koalicija nevladnih organizacij iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Madžarske – Moja Mura, Društvo za preučevanje rib Slovenije, avstrijski Naturschutzbund, madžarska Drava Federation  in hrvaški ZEUS – pozivamo odgovorno ministrico v Sloveniji, da okrepi mednarodno zaščito območja kot skupnega območja biosfere skupaj z Avstrijo, Hrvaško, Madžarsko in Srbijo ter da ne odobri teh projektov, ki so izjemno škodljivi za okolje.

Prosimo podpišite mednarodno peticijo na http://www.amazon-of-europe.com/si/peticija2/. Več o tem na http://www.amazon-of-europe.com/si/.

Prosimo podpišite Slovensko peticijo na https://www.pravapeticija.com/resimomuro. Več o tem na http://www.amazon-of-europe.com/si/httpswwwpravapeticijacomresimomuro.

Hvala!
DPRS


Ključne besede: peticija, Rešimo Muro!
< nazaj na seznam novic